CHASING DESIGN 启呈 | 【ManX】实力演绎复古又摩登的文艺调调
地址 中国广州
风格 北欧  

CHASING DESIGN 启呈

ManX

Apartment&villa  Exhibition  Office  Restaurant

这是一个两室一厅的精装房改造项目,我们为屋主量身打造成了可开放式厨房+一室一厅的户型模式。

It is a hardcover house with two rooms and a sitting room  which is customized into a openable kitchen, a bedroom and a sitting room.



在风格上我们采用了复古北欧+轻奢的感觉,色调则以普鲁士蓝和墨绿为主。色彩心理学家指出,人们在短波长颜色(绿色和蓝色)的环境里会产生平静的感觉,因为对于原始人类来说,绿色、蓝色的环境意味着充足的食物和水源,在人类的进化过程中这种颜色的积极感觉也融入了大脑,并保存至今。We adopt retro Nordic with light-luxurious feeling in decoration style. And in color matching we use Prussian blue and dark green. Color psychologists have pointed out that people experience a sense of calm in the environment of short-wavelength colors (green and blue), because for primitive humans, green and blue environment means abundant food and water.



客厅区域采用的是无主灯设计,这个空间主要依靠软装来重塑空间情绪和风格。质感十足的棕色皮质沙发与布艺家私搭配上那普鲁士蓝,实力演绎那复古又摩登的文艺调调。The sitting room area is designed without the main light, and it basically relies on soft outfit to reshape dimensional mood and style. Substantial brown leather sofa and fabric furniture match up with Prussian blue, which perform the tone of Retro as well as modern.


对于小户型来说,入户过道是极为浪费的。我们将过道空间纳入厨房,将厨房改造成一个可开放,可封闭的灵活空间。For small apartment, the entry corridor is extremely wasteful. We incorporated the aisle space into the kitchen, transforming the kitchen into a flexible space that can be opened or closed.



‍厨房的层板上除了储存谷物、香料等瓶瓶罐罐还有一只融化的时钟,不由地让人联想到超现实主义画家萨尔瓦多·达利的作品【藏在罐子里的融化的时钟】,用视觉上带来的柔软、正在溶解的错觉去阐释时间的流动性。不知道当屋主轻轻开启罐子的那一刻,是否也会闻到时间流逝的气味呢?The shelves in the kitchen are in addition to pots which storing grains, spices and so on, and also a melting clock which can let a person associate to the surrealist painter Salvador Dali's works "The melting clock hidden in the jar", in the vision of soft,  and the illusion of melting to interpret the liquidity of time. I wonder if the owner could smell the time passing when she opened the jar.



改造后的主卧宽敞了许多,床头背景墙延续了主色调的配色,一整面的墨绿色墙面搭配一个金属色+墨绿色的吊灯,开一盏灯,仿佛就走入了一场老电影。After transforming, master bedroom has become a lot more spacious. The background of the bed continue used the mass-tone colors. The wall of whole blackish green with a golden with blackish green droplight. Turning on a light, as if we walk into an old film. 


【作品信息】


Name | 项目名称

ManX

Area | 项目面积

55㎡ 

Location 项目地点

Guangzhou, China | 中国广州

Interior Design 主案设计

朱慧峰

Cooperative Design | 协作设计

CHASING DESIGN 启呈 深化设计部

Interior Design | 室内设计

CHASING DESIGN 启呈

Soft Decoration | 软装设计

CHASING DESIGN 启呈

Construction Unit 施工单位

CHASING DECORATION | 广东启呈装饰工程有限公司



以上作品版权归CHASING DESIGN 启呈所有,我们乐于分享所有的精彩创意同时敬请您与我们一同保护知识产权!如果您喜欢我们的观点和作品,请点击右上方按钮,分享到朋友圈或关注我们的微信公众号:CHASING DESIGN 启呈

 

公众平台与媒体合作约稿请发函至下列官方邮箱,CHASING DESIGN 启呈企宣人员将会尽快与您联系。CHASING DESIGN 启呈官方联系渠道:

邮箱:chasedec@163.com

官网:www.vipchase.com

 

CHASING DESIGN 启呈 / 李 忠 光 设 计 事 务 所

 

广州市 天河区 马场路 庆亿街1号珠光 · 新城国际中心A座11楼